Bugün, 6 Mayıs 2024 Pazartesi

Ocaklar'daki su sorununa geçici çözüm…

Ocaklar

İlçemize bağlı Ocaklar Mahallesinde hem doğa hem de içme suyu şebeke hattının eksik ve yetersiz olmasından kaynaklanan su sorunu, mahalleye kısıtlı su verilmesiyle çözüme kavuşturul masına çalışılıyor.

İlçemize bağlı Ocaklar Mahallesinde hem doğa hem de içme suyu şebeke hattının eksik ve yetersiz olmasından kaynaklanan su sorunu, mahalleye kısıtlı su verilmesiyle çözüme kavuşturul masına çalışılıyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu ve Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı Erdek İşletme Şefi Oktay Süzen, Ocaklar’da bu senede yaşanan su sıkıntısı üzerine bölgede yaptıkları incelemede, Ocaklar’daki mevcut içme suyu şebekesine Niyagara Şelalesi gibi bir şelaleden su verilse bile mevcut hatlarla evlere su verilebilmesinin imkansızlığına dikkat çekti.
Ocaklar Mahallesinde, yaz-kış nüfusu farklılığından uzun yıllardır yaşanan içme suyu sıkıntısının, bu yaz sezonunda da yaşandığına dikkat çeken Süzen, geçtiğimiz yıllarda Ocaklar Belediyesi tarafından devam eden kısıtlı su verilme uygulamasının, bu sene de devam ettiğini açıkladı.
Ramazan Ayının bitimi ile tatilci sayısının hızla çoğaldığı Ocaklar’da, susuzluk sorununun had safhaya çıkmasıyla, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi BASKİ Genel Müdürlüğü İçme Suyu ve Kanalizasyon Dairesi Başkanlığı Erdek İşletme Şefi Oktay Süzen, beraberinde teknik ekiple birlikte Ocaklar’daki su sorununu çözmek üzere başlattıkları çalışmada, mahalleyi üçe bölerek suyun her mahalleye sıra ile üçer saat aralıklı olarak verilerek çözüme kavuşturmaya çalıştıklarını belirtti.

Suyun hizmet vereceği son noktaya kadar mevcut hatların küçük çapta olması nedeniyle basınç oluşturamadığı, dolayısı ile evlere suyun ulaşamadığını söyleyen Süzen, Ocaklar Mahallesini Sahil, Cami Altı ve Cami Üstü olmak üzere 3 bölgeye ayırdıklarını, bu üç bölgeyi besleyen içme suyu şebekesine zaman ayarlı 3 vana katarak her mahalleye 3’er saat aralıklarla su verilmesine geçtiklerini bildirdi.
Ocaklar’da her biri 200 tonluk 2 içme suyu deposundan Ocaklar içine içme suyunun 63’lük su borularıyla aktarıldığını kaydeden Süzen, ara sokaklara 32’lik (1 parmak) boruyla dağıtım yapılmış. 32’lik borudan da 22’lik borularla evlere bağlantı yapılmış. Depo ile aboneler arası mesafe uzun olmasından dolayı boruların çapı dar olduğundan yeterli basınç olmadığı, suyun da az gelmesinin Ocaklar’da su sorununun yaşanmasına neden olduğunu dile getirdi.
Balıkesir’in 30 Mart 2014’ten sonra Büyükşehir olduğunu hatırlatan Süzen, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur’un, Balıkesir genelinde Büyükşehir Sistemini oturttuğu gibi, sadece Ocaklar değil, bölgedeki tüm yerleşim yerlerinde yaşanan su ve kanalizasyon gibi alt yapı hizmetlerinin yenilenmesi için gerekli projelendirme çalışmalarının stardını vereceğini sözlerine ekledi.
Bilindiği gibi, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerin akabinde Balıkesir Büyükşehir Belediye seçimlerini kazanan A. Edip Uğur, tüm ilçe belediyelerin başkanlarına 30 Eylül 2014 tarihine kadar yetki devri vermişti.
Haber : Taygun Ertan



  • Pazartesi 19.5 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false